Treballar com suricates

Diari Segre. Secció Economia. Lideratge

Es preguntaran perquè parlar de suricates en un espai destinat al lideratge, però en l'ampli concepte de liderar també hi ha la capacitat d'inspirar a equips de persones i aconseguir que aquestes cooperin i col·laborin per assolir un objectiu comú. En aquest punt és on entra en acció el suricata, aquest simpàtic mamífer africà de poc més de 700 grams que em va inspirar per a aquest article, ja que és tot un exemple per arribar a entendre el que veritablement significa el treball en equip.

Vaig poder conèixer més àmpliament del seu comportament, una mica lluny del personatge de "Timó" en la pel·lícula del Rei lleó, gràcies a una magistral classe sobre conducció de grups en la qual el professor Cornejo, molt hàbilment ens va explicar i mostrar l'excel·lent documental de la BBC de David Attenborough sobre la vida d'aquests animals.

La cooperació entre ells és sorprenent, el pas de testimoni del líder aconseguida la maduresa a altres membres del grup transmetent experiència i coneixement, l'estratègia contra els depredadors pel bé del propi grup per garantir així la seva seguretat i sostenibilitat, en definitiva, una forma intel·ligent d'actuar en equip i de saber-se més potents unint de forma organitzada i estratègica totes les seves forces. Em va meravellar observar com el grup es cuidava.

El món animal ens concedeix en moltes ocasions valuosos exemples sobre cooperació. Els convido com a curiositat a indagar també sobre el vol de les oques, trobaran en ell l'acció en equip per i pel bé del grup.

El treball en equip és bàsic per assegurar que les organitzacions perdurin i assoleixin els seus èxits. Resulta enormement avantatjós compartir els coneixements i les habilitats d'un equip de persones, deixant de banda la cultura de l'individualisme, ja que està més que demostrat que els resultats finals d'un equip sempre són molt superiors als individuals.

Treballar en equip implica confiança cap a l'altre, flexibilitat i cert grau de tolerància, requereix respecte i d'una comunicació fluïda. Precisa de cert grau d'humilitat per admetre que en un moment donat una proposta no sigui acceptada pel grup.

En el treball en equip és fonamental el paper del líder. Influenciar i seduir per convertir un grup en un equip compromès amb un projecte o amb la pròpia organització. Generar entusiasme, involucrar les persones, deixar que flueixin les idees, tenir una actitud proactiva i positiva per transformar visions en realitats.

És repte d'un líder aconseguir que els equips durin en el temps, per això serà necessari invertir en conèixer a les persones. Un líder que coneix al seu equip, sabrà com aconseguir que els membres que han assolit la maduresa professional, transmetin la seva experiència a la resta i que les noves incorporacions aportin novetat i frescor, tot per aconseguir equips preparats i eficients, aprofitant al màxim el talent.

 

El líder ha d'acompanyar a l'equip i planificar aspectes igual d'importants com són el temps i l'espai, és a dir, pensar en el lloc de reunió i el temps per dur a terme la tasca, així com dotar d'eines que afavoreixin la interacció entre els membres.

El líder excel·lent sap de la riquesa i de les sinergies que es generen en un equip que s'uneix amb un objectiu comú.

Com Walt Disney deia: "Pots dissenyar i crear, i construir el lloc més meravellós del món, però es necessita gent per fer el somni realitat".

Diari Segre, 6 de setembre de 2015

Sra. Olga Serra Escarp

Directora d'Infermeria i Qualitat

Fundació Josep Finestres

Universitat de Barcelona

Col·laboradora Acadèmica del Màster en Direcció i Lideratge Universitat de Lleida, UdL i  Ingenio Escola de Lideratge.

Consultora d'Ingenio, Escola de Lideratge.

Documents adjunts: 
Categoria recerca: