El lider com a eina

Diari Segre. Secció Economia. Lideratge

Ser capaç de captar les capacitats d'un equip requereix de certes habilitats amb les quals no totes les persones que condueixen grups humans compten. És per això que els individus tocats per aquesta virtut, acostumen a ser grans líders. Cal puntualitzar que un determinat rang jeràrquic, no és sinònim de ser líder.

El líder que és capaç de conèixer àmpliament a les persones que conformen el seu equip més proper, compta amb un dels pilars fonamentals per gestionar amb èxit una organització. Encara que no es tracta d'un tema exempt de dificultat, qui ho aconsegueix és capaç de desenvolupar les capacitats individuals i col·lectives i conduir a les empreses a l'èxit. És tanta la necessitat i tantes les llacunes, que els qui dirigim a persones, sabem que estar profundament formats en aquest àmbit és clau per autoconstruir i determinant per aconseguir l'empowerment.

Deepak Chopra, metge, comunicador i escriptor hindú, autor de diverses publicacions entre elles "l'ànima del lideratge", parla de "ressonància límbica amb els altres", és a dir, saber com se senten i que els passa. Líders capaços d'influir i de guiar, fugint del propi protagonisme per posar-se al servei dels altres i aconseguir coses junts.

Quan el líder és conscient que és una eina al servei de les persones i per tant d'una organització, posarà la seva saviesa i tota la seva energia per aconseguir desenvolupar i assolir la missió, escrivint una història empresarial gràcies a l'èxit i al talent de tot un grup humà. Deixarà brillar a les persones generant il·lusió, fomentant confiança i fent que siguin autosuficients i autoeficients.

És per això que la vida d'alguns líders, transcorre entre reptes distribuïts en llocs i temps. Arriben a les organitzacions amb una motxilla carregada de models, eines per a l'anàlisi, coneixement i experiències i amb la precisió d'un alquimista, utilitzen la perfecta dosi de cada ingredient. Amb això aconsegueixen transformar organitzacions, generar grans canvis, refloten empreses trencades o a la deriva, generen valor. No hi ha res pitjor per a una empresa que un buit de lideratge.

El líder ha de considerar-se a si mateix com el mitjà, un instrument per aconseguir un fi. Aquesta consideració va lligada a la virtut de la modèstia, però el bon líder té entre moltes virtuts, la modèstia, la decisió, la valentia i l'empatia. En la meva vida professional, he tingut la sort de conèixer i d'aprendre d'alguns d'aquests líders i he de dir que són com una mena de mags empresarials amb una agilitat mental privilegiada i una discreció digna de menció.

El líder ho entendrà així i es veurà així mateix com un vehicle. Un líder al servei del seu equip serà capaç de guiar, d'ensenyar, d'escoltar de forma activa, de crear sentiment de pertinença i d'ubicar a cada membre de l'organització, en el lloc de treball on pugui desenvolupar amb èxit les seves capacitats, per això ha de contribuir a desenvolupar als altres. Tot això contribueix a un clima laboral positiu. Cal comentar per als més escèptics, que el bon clima laboral està directament relacionat amb l'alt rendiment i per tant amb els resultats econòmics, concretament tant influeix el clima laboral que en depenen més d'un terç dels resultats.

Com afirma John Maxwell, "Un líder és aquell que coneix el camí, va pel camí, i mostra el camí."

Diari Segre, diumenge 12 d'abril de 2015

Olga Serra Escarp

Direcció d'Infermeria i Qualitat

Fundació Josep Finestres

Universitat de Barcelona

Col·laboradora Acadèmica del Màster en Direcció i Lideratge, Universitat de Lleida, UdL i Ingenio Escola de Lideratge.

Consultora d'Ingenio Escola de Lideratge

Categoria recerca: